En perfekt lørdag i Sydfrankrig

Så er jeg hjemme igen efter 14 dage i dejlige Sydfrankrig.

Der vil derfor komme et par blogindlæg, der beskriver nogle af vores oplevelser.

Vi ankom sent fredag aften – en time forsinket – så vi missede desværre jazz-koncerten i Haut de Cagnes – og måtte nøjes med en bøf ved vandet.

Se vores lidt for optimistiske program for turen HER

NICE

Vi begyndte vores lørdag med at tage til Nice. Vi spiste morgenmad i havnen og var derefter lidt rundt og se på antikbutikker.

Herefter bevægede vi os over mod det centrale Nice og slentrede op og ned af gågaden Rue Massena.

Frokosten blev indtaget på Blomstertorvet – Cours Salaya – Der hvor der også bliver holdt antikmarked på mandage…

Desserten fandt jeg i nogle af de små gader bag torvet – en vellykket macaron iskage – med pistacie – yum den var god!

Herefter tog vi hjem og gjorde os klar til aftenen – jeg havde hjemmefra bestilt bord på L’Arazur i Antibes.

ANTIBES

Restauranten ligger i en lille gyde på højre hånd lige inden markedstorvet.

Og det skulle vise sig at blive lidt af en oplevelse…

Først fik vi en lille velkomstdrink bestående af cremant tilsmagt med Bergamotte…

Efter et kig på menú-kortet, besluttede vi os for “tasting-menúen” – altså mange små retter – der var simpelthen alt for meget spændende!

Den første ret var en Cantaloupe-melon suppe/skum med feta, birkes og pinjekerner.

Brødet til var farvet med blæksprutte og smøret rørt med citronskal – Woaw !!!

Til de første retter bestilte vi en rosé fra Bandol – helt perfekt!

Næste servering: En fiskecarpaccio med radisse, purløg – og et krydderi – jeg nu har glemt.

Tredje ret er noget af det lækreste og mest spændende jeg har smagt længe:

Hummer og svampe i cremet sauce med ristet parmasanost og en usødet pistaciecreme på toppen – hold nu op det var godt!

Fjerde ret – en super delikat fisk med antydning af karry.

Herefter kom der en rødvin på bordet – også Bandol – der var endnu bedre end roséen – Tror jeg valgte rigtigt!

Femte ret – Det mest perfekte lille stykke kød med hjemmelavede Gnocci og saucen !! – ah men altså…

Sjette ret – Her fik herren ost og damerne noget sødt – begge dele var perfekt:

Og så lige en kaffe – med lidt ekstra

Absolut bedste og mest interessante middag i meget lang tid – Kan kun anbefales !!!

Godt mætte og meget tilfredse skulle vi lige have et pitstop på vejen hjem.

Det blev på Absinth-baren i Antibes – altid god underholdning og skønne drinks.

Godnat og tak for i aften 🙂

Related posts

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *